Elektrische vouwfiets test

Daadwerkelijke resultaten in de praktijk
CitySmartBike wordt FOLT! Voortaan te vinden op foltbike.nl

Getest: het bereik met de kleinste accu

Om het daadwerkelijke bereik te weten te komen van een elektrische fiets, moet je het in de praktijk uittesten. Dat hebben wij gedaan. In dit artikel lees je het resultaat.

We hebben met de kleinste accu die wij aanbieden (een capaciteit van 10,4 Ah / 374 Wh) een lange tocht gefietst, van Amersfoort tot Amsterdam. Dat is een toeristische fietsroute van 55 kilometer. Dit geeft het bereik in de echte wereld en geen "theoretisch bereik" zoals de meeste fabrikanten geven, waarbij het wordt gemeten tijdens perfecte omstandigheden, geen tegenwind en op een rolband. Onze test geeft dus een veel beter beeld over het praktische bereik van de fiets.

Conclusie: 60 kilometer met de kleinste accu

We fietsten via Soest, langs Hilversum, de Gooise Meren en door de Bijlmer om vervolgens langs de Amstel in het Vondelpark te eindigen. Na 55 kilometer en met nog 15% in de accu kwamen we aan in Amsterdam. Een lange, maar hele mooie tocht!

De resterende 15% accu werd gebruikt om naar station Amstel te fietsen vanwaar de elektrische vouwfiets opgeklapt gratis met de trein mee terug naar Amersfoort ging. Een totaal van meer dan 60 kilometer op één lading.

110 kilometer bereik met de grootste accu

De elektrische vouwfiets heeft standaard een accu met 10,4 Ah capaciteit. Je kunt voor een extra bedrag ook een grotere accu bestellen. Zie hieronder hoe deze het praktijkbereik verder vergroot.

Batterij-opties en actieradius voor de FOLT 200-S en FOLT 200-L

Licht
60 km bereik
€ 150
10.4Ah (374 Wh) – 3.0kg
Normaal
75 km bereik
€ 299
13.0Ah (468 Wh) – 3.3kg
Zwaar
90 km bereik
€ 399
15.4Ah (554 Wh) – 3.6kg
Extra zwaar
110 km bereik
€ 499
20.0Ah (720 Wh) – 3.9kg
Samenstellen
Meer informatie over de actieradius

Getest door CamperTV

Onze fietsen zijn uitgebreid getest door CamperTv. Zie ook hun verscheidene videos hierover

City Smart Bike >  
Contact    ·    Over ons    ·    Privacyverklaring    ·    Algemene voorwaarden    ·       ·